ԱՄՐԱՊՆԴԵԼՈՎ ՏԵՍԱԿԱՆ ԳԻՏԵԼԻՔՆԵՐԸ

1 (1)Շուշիի տեխնոլոգիական համալսարանի գյուղատնտեսական ֆակուլտետի «Պարենամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտության մագիստրատուրա 2-րդ կուրսի ուսանողները Ստեփանակերտի «Ստանդարտացման, չափագիտության և սետիֆիկացման կենտրոն» ՊՈԱԿ-ում լաբորատոր աշխատանք են կատարել «Խմորման արտադրություն և գինեգործություն» առարկայից:

Բուհի ագրոնոմիայի ամբիոնի դասախոս Ալինա Բաղրյանի օգնությամբ ուսանողները որոշել են կարմիրIMG-e5bc4ed0d87da9a2ab03a209989aacd1-V չոր գինու տիտրվող թթվայնությունը. «Այս մեթոդը հիմնված է բրոմթիմոլային կապույտ ինդիկատորի, մթերքի և պոտենցաչափի կիրառման, մթերքի որոշակի ծավալի թթվահիմնային տիտրման վրա` մինչև չեզոք ռեակցիայի ստացումը»,-մեզ հետ զրույցում նշել է Բաղրյանն ու հավելել, որ լաբորատոր աշխատանքի շրջանակում նաև որոշել են գինու մեջ շաքարի քանակը:

Ուսանողների խոսքով՝ նման ձևափաչով գործնական պարապմունքներում ամրապնդում են տեսական գիտելիքները՝ հնարավորություն ունենալով ձեռք բերել մասնագիտական լուրջ հմտություններ:IMG-312baae46838ca3c2d9c45ccacf55df8-V